Boerenkoolstamppot

Stamppot en in het bijzonder boerenkoolstamppot is een erg populair en geschikt gerecht voor Sinterklaasavond. Gezellig, lekker, eenvoudig te bereiden en bovendien gezond!

Ingredënten voor vier personen

  • 750 gram gesneden en gewassen boerenkool
  • 1 Kilo aardappelen (kruimig)
  • 50 gram margarine, scheutje melk
  • Peper, zout, maggi, azijn
  • 1 à 2 runderrookworsten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snij ze in stukken, en zet ze in een grote pan met ca 3 cm water, een snufje zout en een klontje margarine op het vuur.
  2. Laat de aardappelen 10 minuten koken en voeg dan de boerenkool toe. Leg de worst bovenop de boerenkool. Lees de instructies bij de worst, want dit kan per worst verschillen.
  3. Laat het geheel nog ongeveer 15 minuten koken. Zorg dat het niet droogkookt.
  4. Leg de worst even opzij en stamp de boerenkool en de aardappelen door elkaar met een stamper. Roer de rest van de margarine en het scheutje melk erdoor om de stamppot smeuïg te maken.
  5. Voeg naar smaak een beetje zout, peper, maggi en azijn toe.
  6. Eet smakelijk!

Terug